تقویم تاریخ -23 اردیبهشت

ساخت وبلاگ


590م:مورخان اروپایی ماه مه سال 590 میلادی را به دلایل متعدد آغاز پایان کاردودمان ساسانیان ایران نوشته اند که یکی از این دلایل؛ کنار گذاشتن، بازداشت و احیانا قتل مدیران مجرب و ایراندوست کشوری و لشکری بود. در این ماه «بزرگمهر» وزیر معروف و باتدبیر خسرو انوشیروان نیز به دستور خسرو پرویز کشته شد و ایرانیان از داشتن یک مدیر شایسته، مدبر، اندیشمند و میهندوست عاری شدند.

 

1032م:مسعود غزنوی 13 مه 1032 میلادی احمد عبدالصمد شیرازی را به وزارت خود برگزید و به او لقب «شمس الوزراء» داد. قبلا احمد حس میمندی وزیر مسعود غزنوی بود که درگذشته بود. محمود غزنوی پدر مسعود احمد حسن میمندی را به زندان انداخته بود که مسعود از او اعاده حیثیت کرد و به وزارت برداشت.


1332ش:در پی انتشار خبر پرواز دو هواپیمای انگلیسی بر فراز جزیره ایرانی «تنب مار» که بیست و دوم اردیبهشت 1332 در صفحات اول روزنامه های تهران به چاپ رسیده بود مقامات دولت وقت، احزاب و مردم دست به اعتراض زده و روزنامه ها سرمقاله های خود را به محکوم کردن اقدام انگلستان اختصاص داده بودند. روزنامه اطلاعات حتی به تفسیر واژه پارسی تنب( از مصدر تنبیدن و تنبانیدن به مفهوم آوار ، انباشته بودن ، روی هم ریخته شدن اشیاء ) پرداخته بود که به دلیل در هم ریختگی خاک و نیز انبوه مارها در این جزیره، آن را از قدیم الایام چنین نامیده اند و .... این خروش ایرانیان غرب را به اندیشه فرو برد.


1358م:در جریان تصفیه مقامات نظام سابق، بیست سوم اردیبهشت 1358 در تهران بیست استاد دانشگاه از کار خود برکنار شدند. یازده تن از این استادان، مدرس پزشکی و علوم وابسته به پزشکی بودند. اسامی برکنار شدگان در روزنامه های تهران انتشار یافته بود. در آن زمان هنوز ممنوعیت خروج مردها از ایران که از زمان پیروزی انقلاب برقرار شده بود به قوت خود باقی بود.


2008م:پژوهشکده «ماکس پلانک» 13 می 2008 اعلام کرده بود که طبق نتایج به دست آمده از آزمایش ها و بررسی های این انستیتو، رشد توان مغزی (قدرت تفکر، درک و قضاوت) انسان در چند دهه گذشته سریعا در حال افزایش یافتن بوده است و دسترسی انسان به اطلاعات و نیز معلومات عمومی برای تحلیل این اطلاعات و نتیجه گیری، به رشد نیروی مغز که «قضاوت درست» بخشی از آن است در دهه یکم قرن 21 شتاب بیشتری داده است. افزایش توان مغز؛ انسان را منطقی تر، قانونمندتر و برخلاف تصوّرقبلی، اخلاقی تر می کند.


1914م:هوارد اسمیت روزنامه نگار آمریکایی که 88 سال عمر و 63 سال روزنامه نگاری کرد 12 مه 1914 به دنیا آمد. بیشتر کار او در خبرگزاری یونایتدپرس اینترنشنال و شبکه های تلویزیونی «سی بی اس» و «ا.بی. سی.» گذشت. هوارد از سال 1939 تا دسامبر 1941 اخبار آلمان و سالهای اول جنگ جهانی دوم را از برلین گزارش می کرد و بارها با هیتلر و مقامات دیگر رایش سوم مصاحبه اختصاصی کرده بود. وی آخرین روزنامه نگار آمریکایی بود که پس از اعلان جنگ آمریکا به آلمان از برلین خارج شد و در این باره کتابی تحت عنوان «آخرین قطار از برلین» تالیف کرده که هالیوود آن را به صورت فیلم سینمایی درآورده و هوارد در آن شخصا نقش خود را ایفاء کرده است.

 

هوارد


1311ش:غلامحسین صالحیار موسس خبرگزاری رادیو ـ تلویزیون ملی (واحد خبر)، بنیاد گذار نخستین خبر گزاری غیر دولتی ایران (پرس ایجنت) ، دو بار سردبیر روزنامه اطلاعات، نخستین سردبیر روزنامه آیندگان، سردبیر خبرگزاری پارس، از موسسان سندیکای روزنامه نگاران ایران و مولف چندین کتاب از جمله «چهره مطبوعات معاصر» 24 اردیبهشت سال 1311 در تهران پا به عرصه وجود گذارد و 19 آذر 1383 در72 سالگی فوت شد.

ادامه مطلب
آثار و زندگی نامه سیمین دانشور، اولین نویسنده زن ایرانی (+تصاویر)...
ما را در سایت آثار و زندگی نامه سیمین دانشور، اولین نویسنده زن ایرانی (+تصاویر) دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 5iran-history25006 بازدید : 109 تاريخ : سه شنبه 26 ارديبهشت 1396 ساعت: 11:02